Novo leto je odlična priložnost za obdarovanje poslovnih partnerjev. Praznik nima specifičnega pomena in odpira možnost za poljubno obdarovanje, obenem pa krona praznično decembrsko obdobje in napoveduje začetek novega uspešnega leta. Kot nalašč za to, da se z drobno pozornostjo spomnimo na svoje poslovne partnerje!

Simbolično je novo leto zelo posrečen trenutek za obdarovanje partnerjev – gre za čas, ko se zazremo v preteklost in prihodnost, to pa velja tudi za poslovni odnos. Spomnimo se preteklih projektov in uspehov, v prihodnosti pa že kujemo nove načrte in z medsebojnim sodelovanjem načrtujemo nadaljnjo poslovno rast. Simboliko dopolnimo s posrečenim poslovnim darilom, ki bo lepo presenečenje za vsakega poslovnega partnerja.

Kakšno poslovno darilo izbrati ob novem letu? Lahko se poslužimo kakšnih klasičnih sezonskih daril. Včasih je dovolj že novoletna voščilnica, lahko pa dodamo še drobno pozornost. Lepa ideja so praznični okraski, opremljeni z logotipom podjetja. V poštev pride tudi steklenica šampanjca, ob tem morda še set kozarcev z vgraviranim logotipom. Ob novem letu so ustrezna darila tudi ure, pa še mnogi bolj klasični izdelki se bodo v tej vlogi odlično odrezali. Važno je, da pozorno izberemo ustrezen izdelek visoke kakovosti z dodano vrednostjo, po možnosti ga opremimo z logotipom ali drugimi znaki.

Več kot sam izdelek je pomembna gesta, ki skriva pravi pomen obdarovanja. Zelo lepo je, če ob darilu pripravimo še voščilnico, v katero zapišemo kakšno posebno značilnost poslovnega odnosa z vsakim partnerjem, ki ga obdarujemo. To pride v poštev predvsem za manjša podjetja, ki na seznamu obdarovancev nimajo veliko partnerjev, imajo pa tudi večja podjetja nekaj možnosti pri pripravi lepega presenečenja.