Lasersko rezanje in graviranje

na področju mehkih materialov, kot so: vezane plošče, MDF, balzovec, usnje, papir, karton, tekstil in vse ostale vrste lesa.

Laserski izrez ter lasersko graviranje je primerno za rezanje lesa in ostalih mehkih materialov kot so na primer usnje, akrilno steklo, papir, plastike, tekstili, za izdelavo igrač, dekorativnih elementov. Pri laserskem rezanju materiala ali graviranju laser proizvaja dim, to pa zaradi nenadne izparitve materiala.

Pri rezanju in graviranju je pomembna visoka hitrost in čisti robovi. Laserski stroj omogočajo čisti rez in natančne robove tudi pri zahtevnih oblikah in grafičnih zasnovah. Prednost obdelave z lasersko gravirnim strojem je predvsem, da ni potrebe po čiščenju delcev, ker jih laser med delovanjem ne proizvaja.

Rjavo obarvani robovi, ki jih laserski žarek proizvede med delovanjem se lahko pogosto učinkovito uporabljajo v dizajnu.

Med postopkom laserskega izreza ali graviranje ni potrebna pritrditev materiala na obdelovalno mizo, kar nam prihrani čas in denar pri sami pripravi.

Lasersko graviranje na steklo in kozarce

graviranje stekla in rotacijsko graviranje kozarcev

Graviranje v steklo nudi izjemne možnosti oblikovanja. V steklo lahko graviramo najbolj podrobne fotografije ali grafike. Graviramo lahko neposredno na kozarce za vino, pivo ali steklenice.

Graviranje kozarcev nam omogoča naprava za rotacijsko graviranje. Tako je gravura mogoča na celotni površini. gravirati celotno površino.

Laserji so pogosto najboljša izbira pri graviranju na steklo, saj poteka delo precej hitreje kot pri klasičnih metodah.

Rezanje stekla ni mogoče zaradi refleksivne površine.